Afvallen: straight away!

Afvallen: straight away!

BLOG | 10 februari 2022

Voor de zoveelste keer is het niet gelukt. Je begon even sterk met het niet snoepen en de avondwandelingen. Maar langzaam maar zeker slipte het er weer tussendoor: dat ene wijntje kan toch geen kwaad… Af en toe een bakje chips moet toch kunnen. En voor je het weet, ben je weer terug bij af.

afvallen

‘Er moest echt iets veranderen’

Twee weken een dieet volgen is voor velen geen probleem, maar afvallen op de lange termijn is vaak een heel grote uitdaging. Zo ook voor Alet (55), bij wie het lijnen nog niet echt van een leien dakje was gegaan. ‘Ik wist al een poos dat ik wilde afvallen, maar het werd altijd weer morgen’, vertelt Alet. ‘Ik zag de noodzaak er toen gewoon nog niet zo van in’. Maar tegenwoordig is alles anders.

Van ontkenning tot erkenning

‘Als ik dan in een pashokje kwam, tijdens het winkelen, werd ik toch wel verdrietig van wat ik zag. Maar thuis dacht ik altijd: het valt wel mee. Maar op een gegeven moment was het niet meer te negeren. De fysieke klachten begonnen zich namelijk op te stapelen. Kleine dingen zoals omdraaien werden lastig. Mijn knieën en heupen deden steeds meer pijn. Toen begon ik toch in te zien dat er iets moest veranderen.’

Op zoek naar balans

‘Dat ik een stok achter de deur nodig had, was me toen wel duidelijk. Daarnaast wilde ik gewoon iets wat ik gemakkelijk kon volhouden. Na een snelle Google-zoektocht kwam ik toen bij inbalansdrachten terecht. Maar ik wilde niet zomaar voor de eerste de beste gewichtsconsulente kiezen. Je stelt je namelijk wel kwetsbaar op, als je zo met je lichaam aan de slag gaat. Ik voelde me ook best onzeker over mijn gewicht destijds. Maar gelukkig was die klik er direct. Vanaf toen kon ik elke keer zonder enkele tegenzin naar Symkje gaan voor een afspraak.’

Een speciale aanpak

‘Naast de fijne sfeer was het plan van aanpak ook een schot in de roos: het Straight away-dieet. In het begin leek het heel streng. Het dieet bestaat namelijk uit maaltijdvervangende shakes, repen als tussendoortje en één warme maaltijd. Maar het was rechtdoorzee en veel makkelijker vol te houden dan ik had kunnen verwachten. Ik heb geen moment honger gehad en had zelfs moeite om alles op te krijgen in het begin! Daarnaast vond ik vooral de ontbijtshakes echt fantastisch lekker.’

Stok achter de deur

Het blijft natuurlijk een dieet, dus af en toe zijn er nog weleens lastige momenten geweest. Zeker dat glaasje wijn miste ik wel heel erg, maar dat is ook gewoon gewenning. Daarnaast kon ik Symkje altijd bellen als ik dat zou willen. Maar ook kreeg ik de goede tip om afleiding te zoeken op moeilijke momenten en dat was eigenlijk altijd voldoende. Je moet je levensstijl even aanpassen, en voor de een zal dat lastiger zijn dan voor de ander, maar ik zou het iedereen aanraden die niet lekker in zijn vel zit.

Er klaar mee?

‘Toen ik van de zomer begon met lijnen, had ik een duidelijk doel voor ogen. In oktober zou ik met mijn dochter een weekendje weggaan, dus dan wilde ik graag twintig kilo zijn afgevallen. En het is me nog gelukt ook. Mijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid en kleren kopen is weer leuk. Toch ga ik nog steeds elke week naar Symkje, die me helpt dit heerlijke gevoel te kunnen vasthouden.’

De mooiste versie van jezelf

Goed voor jezelf zorgen én er goed uitzien betekent dat je niet alleen een goed figuur nastreeft, maar er ook mooi verzorgd wilt uitzien: letterlijk en figuurlijk lekker in je vel. Je wordt gewoon de mooiste versie van jezelf! Daarom kun je bij Beauty in Balans, gevestigd in hetzelfde pand als inbalansdrachten, terecht voor schoonheidsbehandelingen. Eigenaresse en schoonheidsspecialiste Sharona Valerius biedt huidverzorgings- en huidverbeteringsbehandelingen, maar verft ook wimpers en wenkbrauwen, en biedt Lash Volume Lifting en henna brows. Verder kun je bij haar terecht voor harsbehandelingen voor het gezicht en het lichaam, en voor massages.

Over inbalansdrachten

In het bekende en mooie pand de Haersma State in Drachten is inbalansdrachten gevestigd, de salon voor gewichtsbeheersing en figuurcorrectie van Symkje Valerius. ‘Ik heb in 2013 de opleiding tot gewichtsconsulente afgerond. Deze opleiding was enorm geschikt voor mij, omdat ik zelf ook altijd met mijn gewicht zat. Tijdens de opleiding werd het steeds duidelijker dat ik het coachen van mensen erg leuk vind. Het is toch prachtig om samen tot een gewenst gewicht te komen? In februari 2017 heb ik de sprong gewaagd en ben ik mijn eigen afslankstudio gestart. Ondertussen heb ik ook de diploma’s ‘Orthomoleculaire Voeding’, ‘Overgang en Voeding’ en ‘Voeding en Ouderen’.’

Deel dit bericht op:

Lees ook:

‘Ik ben zichtbaar slanker geworden’

In de afgelopen jaren zijn er bij mij – hoe zal ik het zeggen? – wat meer rondingen bijgekomen.

Lees verder

Afvallen? Zo lukt het wél!

Het is bijna zomer: tijd voor ijsjes, terrassen en barbecueën. Voor velen de mooiste tijd van het jaar.

Lees verder

MYA behandeling: net buikspieroefeningen

Janna (39) onderging een MYA-proefbehandeling om te ontdekken wat het inhoudt.

Lees verder

Neem maar afscheid van je lovehandles

Die vetophopingen op probleemzones als je buik, taille, bovenbenen en onder je bovenarmen zijn gewoon niet weg te trainen!

Lees verder

Straks weer strak op het strand

Zie jij het nog niet zo zitten om in badpak of bikini over het strand te lopen omdat je je schaamt voor je lichaam? Niet nodig!

Lees verder

‘In minder dan één uur van je vet af…’

‘Dit jaar ga ik écht actief bezig met een fitte leefstijl, zodat ik van die overtollige kilootjes afkom’.

Lees verder

Investeer in jezelf voor een stralend spiegelbeeld

Hoe bereik jij eindelijk je streefgewicht en gewenste figuur?

Lees verder

Niet sporten, toch afvallen

Je bent er inmiddels wel achter dat het lastig is om die overtollige kilo’s kwijt te raken. Sporten en dagelijks letten op je eten kost tijd en aandacht en daar heb je al te weinig van in jouw drukke leven.

Lees verder

‘Minder vet en meer spieren: ik voel me er goed bij!’

Je bent er inmiddels wel achter dat het lastig is om die overtollige kilo’s kwijt te raken. Sporten en dagelijks letten op je eten kost tijd en aandacht en daar heb je al te weinig van in jouw drukke leven.

Lees verder

Ervaringen

“Ik ben zeer tevreden over Slimdiet. Het zijn niet alleen maar shakes maar je kunt van alles maken waar je zin aan hebt. bv. omelet of aardappelkoekjes of een havermout ontbijt. In 3 maanden ben ik 10 kilo afgevallen. En ik heb mij de hele tijd goed gevoeld en heb nooit honger gehad. Dit komt ook omdat je onbeperkt groente erbij kunt eten.”

- Petra Nicolai

“In februari 2018 woog ik 107kg. Nu, mei 2019, inmiddels 77 kg. Met de producten van SlimDiet en de MYA ging afvallen best makkelijk. De MYA is een apparaat dat het vet uit de vetcellen verwijderd. Na de vetafbraak wordt vervolgens door spierstimulatie de spieren weer opgebouwd. Hierdoor krijg je een beter figuur door minder vet en meer spieren te hebben.”

- Els de Vries

“Ik heb in het verleden nooit problemen met mijn gewicht gehad tot een aantal jaren geleden. In ruim een jaar tijd groeide ik 8 kilo en woog ik 70 kilo en wat ik ook probeerde, ik kreeg het er niet meer af. Voor mijn gevoel at ik best wel gezond, soms misschien juist wel wat te weinig. Sterker nog, wanneer ik eens wat extra snoepte, was ik de dag erna juist lichter, maar helaas zette dit snoepdieet dan niet door.”

- Henk en Diana

Kun je niet langer
wachten?
Kom gratis
kennismaken!

Neem vandaag nog die stap naar een gezondere toekomst